Visual
Terug

Donderdagavond 17 januari 2019 organiseert de diaconie een avond. Het thema is 'Leven vanuit je geloof'.

Veel christenen ervaren een kloof tussen leven uit genade (solo gratia) en het leven vanuit genade. Daar willen we het eerst over hebben voordat we een praktische avond starten. Hoe belangrijk is ons geloofsleven versus wat we er mee doen. Een vraag die gelovigen bezig houdt is wat God met ons leven wil. Het liefst ontvangen we een concrete aanwijzing, een woord of een tekst over de weg die je moet gaan. In veel gevallen werkt het zo niet. En dat hoeft ook niet, zegt de profeet Micha, 'want er is jou, mens, allang verteld wat goed is. Je weet wat de Heer van je wilt: recht doen, trouw zijn en nederig te wandelen met je God' (Micha 6:8). Tijdens deze avond gaan we aan de slag met deze woorden van Micha. We betrekken ze op de volgende diaconale terreinen van het leven: levensstijl, voedsel, armoede en omgaan met de schepping (noemen we tegenwoordig duurzaamheid).

De diaconale avond vindt plaats in de Oude School en start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Iedereen van harte welkom!

De invulling is interactief en wordt begeleid door Hans van der Meij. Hij is de laatste jaren bijna fulltime met dit onderwerp bezig en heeft onder andere kringloop Giessenlanden opgezet met inmiddels zo’n 50 vrijwilligers.

micha 6 8