Visual
Terug

De diaconiecollecte op Goede Vrijdag 19 april heeft een algemene bestemming en de diaconiecollecte op eerste paasdag is bestemd voor Kerk in Actie in Pakistan.

Goede Vrijdag

De Avondmaalscollecte is bestemd voor Stichting Buitenhof in Hardinxveld. Het zorgcomplex aan Buitendams 326 bestaat uit 12 zelfstandige appartementen en een gezamenlijke ruimte waar de bewoners met elkaar eten en activiteiten kunnen doen. Syndion is ingezet voor de uitvoering van de professionele zorgverlening. Daarnaast maken vrijwilligers een project als Buitenhof tot een succes. Wilt u dit mooie project gedenken in uw gebeden? Ook zoeken we vrienden die de stichting financieel willen ondersteunen. Een project als dit kost namelijk veel geld. Voor meer informatie zie www.stichtingbuitenhof.nl. Onder de toren liggen ook folders over Buitenhof. Vanuit onze gemeente zijn Ina Dankers en Johan Bor als bestuurslid betrokken bij dit project. Van harte aanbevolen.

1ste Paasdag

Veel christenen in Pakistan voelen zich kwetsbaar en onzeker. Zij vormen een minderheid en behoren tot de laagste klasse, de armste bevolkingsgroepen. Veel christenen hebben bovendien weinig kennis over het christelijk geloof. Kerk in Actie bouwt samen met lokale kerken aan een sterke en vernieuwende kerk in Pakistan. Studenten en voorgangers kunnen, onder meer via internet, cursussen en trainingen volgen over discipelschap en theologie. Jaarlijks volgen 6.000 tieners een jongerentraining. Zij zijn het toekomstig kader van de kerk en staan dankzij deze training sterker in hun geloof. Door uw gift aan de paascollecte bouwt u mee aan een sterke en vernieuwende kerk in Pakistan.