Visual
Terug

Zaterdag 22 december vond weer een geheel nieuwe editie van Licht in de Polder, kersttheaterwandeling plaats. De Torenweg in Giessen Oudekerk was veranderd in een decor dat 2000 jaar geleden plaats vond.

Inmiddels een terugkerend fenomeen. Een groep acteurs uit oa onze eigen gemeente gaven door hun fantastische inzet op diverse locaties een bijzondere inkijk in de tijd van de Bijbel. 

Het begon met een mooi ontvangst in een realistische sjoek waardoor de wandelaars direct het gevoel hadden 2000 jaar terug in de tijd te zijn. Langs de volkstelling en een prachtig zingend engelenkoor wat voor kippenveld zorgde, stonden de wandelaars in de stal. Hier waren zij getuigen van wat 2000 jaar geleden begon en wat ons allen nog steeds inspireert en drijft; de geboorte van de Zoon van God. Langs de herders in het veld en wijzen uit het oosten vervolgden de wandelaars hun tocht onder een heldere hemel. Een begeleidende herder bracht de groep wandelaars langs de wonderbaarlijke visvangst, Zacheus, de herberg, Jairus en langs een dreigende groep Zeloten om vervolgens op het tempelplein in Jeruzalem aan te komen. Hier waren de wandelaars getuigen van een heftige scene; namelijk de veroordeling van Jezus. Ook beleefden zij op een indrukwekkende manier de kruisiging van Jezus en de graflegging van Zijn lichaam. Als slot werd duidelijk dat het niet bij Zijn dood is gebleven, maar dat hij is opgestaan en onze hand wil vastpakken. In een heel mooi verlichte kerk, onder begeleiding van harpspel, konden de wandelaars alles even laten bezinken. Ongeveer 600 mensen beleefden tijdens deze wandeling een stukje van de geboorte en het leven van Jezus. Veel mensen waren verrast, aangedaan en geroerd. We kijken dan als organisatie ook dankbaar terug op een geslaagde, gemeente bindende en door God gezegende dag (mede ook doordat er gedurende de dag een gebedsteam voor het hele wandel theater gebeden heeft). We willen alle acteurs en medewerkers op wat voor manier jullie ook meegewerkt hebben ook nogmaals heel hartelijk bedanken!

Van deze dag is een sfeerimpressie gemaakt. Foto's zijn te vinden in het Fotoalbum. De video is te bekijken via onderstaande link:

Licht in de Polder YouTube

Hartelijke groeten namens de organisatie Licht in de Polder,

Henk Vlot, Femmy van Voorden en Jan Hoftijzer (organisatie)
Cees Bakker (opbouw), Anne Marie Planken (decor), Sandra Blokland (decor), Conny van Wijngaarden (kleding) en Leontine Timmer (kleding)