Visual
Terug

Informatie en invulflyer

Beste actievelingen,

Op 22 maart hebben we met elkaar een mooie themadienst meegemaakt. De preek van ds. Lammers en de presentatie van Stichting Present sloten mooi bij elkaar aan. ‘Hoe kunnen we als christenen iets voor een ander betekenen’? De samenwerking met Stichting Present bied mogelijkheden om hier handen en voeten aan te geven. Mooi om te zien dat er zoveel mensen naar aanleiding van deze dienst enthousiast zijn geworden om op deze manier ‘present’ te zijn. Ruim 30 flyers, waarvan een groot deel partners en gezinnen, zijn via de melkbus of via een andere weg aangeleverd. Super bedankt voor uw opgave. We kunnen dus echt aan de slag. Als u zich hebt opgegeven dan gaat het als volgt in zijn werk:

  1. U krijgt een mail waarin een datum, activiteit en het aantal plaatsen staat vermeld
  2. Wie als eerste reageert wordt ingedeeld, anderen krijgen later een kans, want we proberen eerst iedereen ten minste 1x in te zetten bij een activiteit
  3. Present voorziet in verdere concrete informatie over de activiteit
  4. Uitvoer van de activiteit op de afgesproken datum

Als u een beetje kwijt bent wat Stichting Present ook al weer doet, dan hier nog even een toelichting:

Stichting Present is een organisatie die een brug wil slaan tussen mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, en mensen die hulp kunnen en willen bieden. Het verlangen van enkele gemeenteleden en de diaconie is dat we hier als gemeente ook ons steentje aan bij dragen. Heel concreet iets betekenen voor onze medemens.

een steuntje in de rug

Anita Stigter coördineert het werk van Stichting Present in de regio Dordrecht. Zij vertelde dat Dordrecht een stad is die verhoudingsgewijs meer maatschappelijke problemen kent dan Amsterdam. Genoeg te doen dus. In de regio Dordrecht, dus ook in Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam zijn vele mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, vaak veel meer dan wij door hebben of zien. Dit steuntje in de rug kan inhouden dat mensen die in een sociaal isolement leven bezocht worden, dat er met hen gewandeld wordt, dat er samen pannenkoeken gebakken worden en wat al niet meer. Ook kan de nood in de praktische dingen van het leven zichtbaar worden. Het kan zijn dat door persoonlijke omstandigheden een tuin al in geen maanden is gedaan, de schoonmaak van het huis is achtergebleven of kluswerkzaamheden zijn blijven liggen. Op deze en vele andere manieren kunt u een helpende hand bieden.

Een steentje bijdragen

In samenwerking met Stichting Present kunt u een steentje bijdragen en iets voor deze mensen betekenen. Als u naar aanleiding hiervan alsnog mee wilt doen kan dat natuurlijk. Graag zelfs! De gegevens die u op de flyer vindt kunt u doorgeven via de mail. Mail uw naam/namen, emailadres, het aantal beschikbare dagdelen per jaar, keuze tussen sociaal of praktisch gebied en evt. opmerkingen naar: maartendentoom@hotmail.com

Binnenkort hopen we de eerste ervaringen van de samenwerking met Stichting Present en de geklaarde klussen met u te delen.

Maarten den Toom