Visual

Bij de wijkkringen ontmoeten gemeenteleden uit dezelfde wijk elkaar in een ontspannen sfeer. Het doel van deze geografische kringen is om de onderlinge band in de wijk te ver­sterken, het omzien naar elkaar te stimuleren en zoveel mogelijk mensen uit de wijk te betrekken. Op de wijkkringen staan contact, ontmoeting en (geloofs)gesprek met elkaar centraal. Er is ruimte voor gezelligheid en plezier, maar ook voor het delen van vreugde, verdriet en (geloofs)ervaringen. Uiteraard gaat de Bijbel daarbij open, maar zonder dat het de bedoeling is dat het een Bijbelkring wordt.

De precieze invulling van de wijkkringavon­den ligt niet vast, maar wordt mede bepaald door de eigen inbreng van de bezoekers. Ieder is vrij om al dan niet suggesties te doen en een bijdrage te leveren. Elke wijkkring heeft een wijkkringcoördinator die ervoor zorgt dat de taken verdeeld worden. Voor wie nooit lid is ge­weest van een Bijbelkring of zich daar niet thuis voelde, is de wijkkring wellicht een goed alternatief of een nieuwe kans om in kringverband samen te komen met andere gemeente­leden. In vergelijking met de Bijbelkringen hebben de wijkkringen een wat laagdrempeliger en meer geografisch-wijkgericht karakter, een lagere frequentie en meer accent op onder­linge ontmoeting en contact. Zie voor de datum en locatie van de eerstvolgende wijkkring de agenda of het nieuwsbericht op deze site.

 

WijkWijkkringcoördinatorFrequentie
1+2 Jeannette de Groot
Neerpolderseweg 73
617626
Wijkkringleden opgelet: Er zal geïnventariseerd worden onder de leden of er nog behoefte is aan een wijkkring. Bij onvoldoende draagvlak zal deze wijkkring stoppen.
5 Evelien van Schoonhoven
Binnendamseweg 42a
618503
1x per
2 maanden
6

Maarten en Annemarieke van Lopik
Schouw 7

616633

1x per maand (elke 1e dinsdag van de maand) wordt vanaf een centraal punt in de wijk een wandeling gedaan van ca. 1 uur. Via de app wordt je uitgenodigd. Wil je mee wandelen, dan even doorgeven aan Maarten en Annemarieke.

7 Debora Kroon
Buitendams 401a
670246

Gezamenlijke maaltijd, 1x per maand, Locatie: Servanda, Scheldestraat 1, Hardinxveld Aanvang: 18:00 uur tot 20:00 uur, Neem je eigen maaltijd mee, en bord en bestek. Wees welkom.

Rooster 2020

Elke 2de Dinsdag / Vrijdag van de maand, behalve juli en aug.

Vrijdag 10/1, Dinsdag 11/2, Vrijdag 13/3, Dinsdag 14/4, Vrijdag 8/5, Dinsdag 9/6 - Na de zomerstop: Vrijdag 11/9, Dinsdag 13 /10, Vrijdag 13/11, Dinsdag 8/12.

8 Cees Bakker
Spindermolen 36
615456
1x per
2 maanden
8c

Gert van Loon
Spindermolen 5

615816
1x per
2 maanden
gert.van.loon@hggop.nl
9 Arja Kon
Drijverschuit 8
630056
1x per
2 maanden
10A
binnen

Marius Voets
Bleskensgraaf

Wijkkringdeelnemers opgelet! Dit seizoen hopen wij weer een aantal avonden te organiseren. De eerste avond wordt u binnenkort voor uitgenodigd.

Een aantal wijkkringen is gestopt. Mocht u dit jammer vinden en toch deel willen nemen aan een kring, neem dan contact op met een van de kringleiders of laat je adviseren door de VTI-ouderling. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerrit Romeijn; gerrit.romeijn@hggop.nl of 0184-634798.

 

 

Wijkindeling

Wijk 1 Peursumseweg, Polder ten oosten van de Peursumsevliet, Giessen-Nieuwkerk
Wijk 2 Bovenkerkseweg
Wijk 3 Oudkerkseweg
Wijk 4 Dr. Gravemeijerstraat, Kloevelaan, H.J. van Dijkstraat
Wijk 5 Binnendamseweg, Binnendams
Wijk 6 Hardinxveld-Giessendam: Over 't Spoor, 'Oud West', Westwijk
Wijk 7 Hardinxveld-Giessendam: Buitendams, Peulenwijk
Wijk 8 Hardinxveld-Giessendam:  Wielwijk, Industrieterrein Nieuweweg, Nieuweweg, Kerkweg,
Sluisweg, Parallelweg tot Sluisweg, Rivierdijk tot Sluisweg
Wijk 9 Boven-Hardinxveld: alle straten, Parallelweg vanaf Sluisweg, Rivierdijk vanaf Sluisweg
Wijk 10 Overige gemeenten, Polder ten westen van de Peursumsevliet