Visual
Terug

De diaconiecollecte op zondag 2 mei is bestemd voor het jeugdwerk van de Protestantse Kerk. Kinderen en jongeren hebben een plek in de kerk!

Onderzoek en ervaring laten zien dat kerken die dit serieus nemen, aantrekkingskracht hebben op jongeren en jonge gezinnen. Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk, ontwikkelt materialen waarmee jeugdwerkers en andere vrijwilligers de kerk tot een plek kunnen maken waar jongeren zich gezien, geliefd en veilig voelen. En waar hun aanwezigheid en talenten impact hebben.

Op zondag 9 mei collecteert de diaconie voor Plug-In@work Talentencentrum in Dordrecht. Het centrum biedt dagbesteding aan jongeren die om diverse redenen niet meer actief deelnemen binnen de maatschappij middels arbeid of scholing. De medewerkers van het centrum geloven dat God van ons verlangt dat we omzien naar onze naasten. Zo mogen zij hun talenten inzetten om deze jongeren te helpen hun eigen talenten te ontdekken. Dit met het doel ze weer te laten participeren binnen de maatschappij. Dit wordt gedaan door het aanbieden van werkervaring, scholing en stage onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde werkbegeleiders met ondersteuning van vrijwilligers en/of participanten vanuit het UWV. Alle info op: www.pluginatwork.nl

Op Hemelvaartsdag 13 mei heeft de diaconiecollecte een algemene bestemming. Alle collectes weer van harte aanbevolen.