Visual
Terug

De diaconiecollecte op zondag 7 maart is bestemd voor het adoptieprogramma van Woord en Daad. Vanuit onze gemeente ondersteunen we vijf kinderen uit India. De jeugdclubs onderhouden de contacten met de adoptiekinderen.

Woord en Daad wil vanuit christelijk perspectief armoede bestrijden in Afrika, Azië en Midden-Amerika. Via lokale organisaties streven zij ernaar armen een menswaardig bestaan te bieden Dankzij de financiële steun ontvangen kinderen en jongeren christelijk onderwijs, voedsel, kleding en medische zorg. Van harte aanbevolen.

Op biddag 10 maart collecteert de diaconie voor Kerk in Actie. KiA wil zich inzetten voor een beter inkomen voor Ghanese boerinnen. Veel vrouwen in Noord-Ghana verbouwen maïs, rijst, sojabonen en pinda’s voor eigen gebruik. Tijdens het regenseizoen rapen ze vier maanden sheanoten. De karité- of sheaboter die je daarvan kunt maken, is heel gewild in veganistische boter en cosmetica. Een uitgelezen kans voor arme boerinnen in Ghana om hun leven te verbeteren. De Ghanese kerk leert hen de kwaliteit te verbeteren. Dankzij een betere samenwerking en het goed bewaren van de oogst, krijgen ze meer betaald voor hun noten en boter en verbetert hun leven! Helpt u mee zodat meer vrouwen in Noord-Ghana op eigen benen kunnen staan?