Visual
Terug

Waarom zegt Jezus dat zijn volgelingen hun familieleden moeten haten? Hoe kunnen sommige van zijn uitspraken zo tegenstrijdig overkomen?

Dit seizoen willen we met elkaar tijdens de 18+ catechese stil staan bij een aantal ongemakkelijke teksten van Jezus. De eerste keer dat we bij elkaar komen is op dinsdagavond 6 oktober in De Oude School. Voor alle jongvolwassenen van 18-25 jaar. Inloop vanaf 20.00 uur 

Hoe werkt het op de 18+ catechese?
Een aantal dagen voordat er catechese is ontvang je via de app een berichtje met daarin vermeld het Bijbelgedeelte wat de komende avond behandelt zal worden. Als je tijd hebt dan kun je jezelf wat voorbereiden of het Bijbelgedeelte alvast eens lezen. 

Op de avond zelf starten we met een bakje koffie, thee of fris en hebben we het over de alledaagse dingen. Het werk, hoe gaat het, nog wat bijzonders meegemaakt? (belangstelling voor elkaar)

Vervolgens bidden we om een zegen voor de avond en lezen we met elkaar het Bijbelgedeelte. Daarna proberen we te ontdekken wat dit Bijbelgedeelte nu betekend. "Wat zegt Jezus nu; wat wil hij ons leren?" We gaan dus met elkaar in gesprek. Na deze ontdekkingstocht eindigen we de avond met gebed.

Is de avond in "beton" gegoten?
Nee, zeker niet. Het kan zomaar zijn dat iemand een vraag of dilema heeft waar we met elkaar dan op dat moment verder over praten. Misschien is er iets gebeurd in de wereld wat jou bezighoudt en wat je wil bespreken. De avonden zijn interactief met ruimte voor iedereen. Niets moet en (bijna) alles mag. Met elkaar geven we invulling aan de avonden.

Wanneer is er 18+ catechese?
We starten op dinsdagavond 6 oktober en komen elke 2 weken bij elkaar. (om de andere week). Er staan 17 avonden gepland. We stoppen dus ergens half mei 2021.  De avonden duren van 20.15 tot ca. 21.45 uur (inloop vanaf 20.00 uur)

Catechese:
Laat je niet afleiden door het woord Catechese maar laat je verleiden door het woord catechese. Op het moment dat het woord catechese genoemd wordt lijkt het of dat dit iets ouderwets is, oudbollig en niet meer van deze tijd maar niets is minder waar. Catechese is een Grieks woord en dat betekend Onderricht. 

Onderricht waarbij Christus centraal staat. Waarbij we Hem beter leren kennen en liefhebben en meer en meer te gaan leven door Hem, met Hem en in Hem. Ik heb er weer heel veel zin in!

Tot slot:
Heb je vragen over de 18+ catechese, twijfel je of je mee wilt gaan doen? Je kunt mij altijd bellen (06-53377619) maar veel fijner is wanneer je de vragen stelt, je twijfel bespreekt op 6 oktober. (is het niks, past het niet bij jou dan kun je altijd weer stoppen maar dan ben je wel weer een ervaring rijker).

tot 6 oktober, groet,

Pieter Prins