Visual
Terug

Gevoed worden gaat makkelijker als je meedoet, meeleest, meezingt, meedenkt. Maar voor kinderen is dat niet altijd even makkelijk. Om de kinderen te helpen starten wij vanaf Paaszondag met de Preekschrijfkaart. 

Dit dient als hulpmiddel om in de wirwar van de kerkdienst waar er zoveel gebeurt, structuur aan te brengen en de dienst beter te kunnen volgen. Voor ouders is het ook een mooie kapstok om er thuis nog eens over door te praten. In alle morgendiensten liggen er onder de toren (in de standaard bij de kleurplaten) een preekschrijfkaart klaar. Soms is er een preekschrijfkaart die gaat over het Bijbelgedeelte van die zondag. Andere keren zijn het meer algemene preekschrijfkaarten. Tevens vind u een uitleg hoe de preekschrijfkaart te gebruiken. De focus ligt op het visueel uitleggen van de gebruiken in de eredienst en zaken uit de Bijbel/preek. Door de pictogrammen kunnen de kleinsten, die nog niet kunnen lezen, ook meedoen.

We wensen u/jullie er veel plezier mee en mochten er vragen zijn dan kunt u deze stellen aan Mirelle Boer of Marieke Lam.

Lees hier hoe je de Preekschrijfkaart gebruikt

Preekschrijfkaart