Visual
Terug

Zoals u in de media kunt lezen is het alcoholgebruik bij jongeren door de 18-jaargrens niet afgenomen. Helaas zijn jongeren zelfs jonger én meer gaan drinken.

Op verjaardagen, in het hok, tijdens het stappen en in sportkantines drinkt de jeugd regelmatig een biertje, wijntje of mixje. Alcohol drinken op jonge leeftijd heeft schadelijke gevolgen. Het lichaam is nog in de groei en alcohol tast de werking van diverse organen aan. Ook heeft alcohol een negatieve invloed op sportprestaties. De zorgen rondom (vroeg) alcoholgebruik leven ook onder de ouders/verzorgers binnen Giessenburg. We vinden het belangrijk dat jongeren weten welke risico’s er zitten aan alcoholgebruik, daarom organiseren we op dinsdagavond 11 februari een thema-avond ‘Grip op alcohol’ voor alle jongeren t/m 18 jaar uit Giessenburg.

Stichting Chris en Voorkom! zal deze interactieve avond leiden. Naast een trainer zal ook een ervaringsdeskundige aanwezig zijn. Een avond die verre van saai zal zijn! Zou u als ouders/verzorgers willen meewerken om uw kind(eren) naar deze avond te laten komen?

Ook willen we de catechesegroepen van de maandag in deze week op de dinsdagavond uitnodigen (ook al gaat dat voor één keer ten koste van een sportactiviteit 😉). Helpt u mee uw kind(eren) hiervoor te enthousiasmeren? Geef deze informatie ook door aan andere ouders.

Alle jeugd uit Giessenburg/Giessen-Oudekerk van 12 t/m 18 jaar is van harte welkom! Via clubs en Social media zal t.z.t. een uitnodiging worden verstrekt.

Datum: dinsdag 11 februari 2020

Locatie: De Rank, Dorpsstraat

Tijd 12 t/m 15 jaar: inloop vanaf 18:45 uur. Programma van 19:00 – 20:00 uur

Tijd 16 t/m 18 jaar: inloop vanaf 19:55 uur. Programma van 20:10 – 21:10 uur

 

Chris en voorkomAlcohol jongeren geen goede mix